HenrietteSchrijft.nl
Selecteer een pagina

Biografie

Biografie Henriette Koerts

Ik ben geboren en getogen op het Groningse platteland. Als boerendochter bracht ik mijn jeugd door tussen de varkens, koeien en schapen. Na het atheneum vervolgde ik mijn weg door Geneeskunde te gaan studeren in Groningen. Het Afrikaanse land lonkte echter. Door boeken als ‘Mama daktari’ en ‘Afrika is besmettelijk’ droomde ik ervan om mijn vleugels uit te slaan en als beginnend dokter daar de wereld een beetje beter te maken. Vanaf dat moment ben ik gaan opschrijven wat ik meemaakte. Via jetinafrika.reismee.nl en kortdurend via ‘VAMP’ (Vrouwelijke Artsen Met Power) kon ik mijn thuisfront laten delen in de belevenissen ver weg. Ondanks ernstige malaria bleef de Kilimanjaro mij roepen en heb op ik opnieuw mijn hart gevolgd richting Tanzania na het voltooien van mijn arts examen. Mijn eerste ervaringen als dokter heb ik daar opgedaan; vers uit de college banken en met weinig klinische ervaring was ik zo groen als gras.

Terug in Nederland besloot ik mij te specialiseren op het vakgebied van de Tropische Geneeskunde door aan de slag te gaan als arts assistent Kindergeneeskunde in dat andere buitenland, Friesland.

Een illusie armer maar een ervaring rijker ben ik gestopt met de opleiding doordat de buitenlandse liefde strandde. De opleiding was bovendien niet wat ik ervan verwacht had en ik keerde terug naar mijn ‘roots’: het Groninger land. Als arts assistent Spoed Eisende Hulp heb ik een fantastische tijd gehad in het ziekenhuis waar ik kind aan huis ben en was daar waar ik het niet verwacht had ook een nieuwe liefde.

Inmiddels is het leven in rustig vaarwater gekomen en heb ik sinds december 2015 de huisartsopleiding afgerond. Tijdens de opleiding heb ik maandelijks columns geschreven over het dagelijkse bestaan van een huisarts in opleiding (www.huisartsopleiding.nl). Hiernaast heb ik tweewekelijks een verhaal geschreven op mijn eigen website. Tot op heden ga ik hier met veel plezier mee door. Middels een persoonlijke noot die ook raakt aan mijn verleden in het Afrika hoop ik jullie verslag te doen van alles wat mij bezighoudt in mijn beroep als huisarts hetzij in Nederland, hetzij vanuit ver weg.